Wielertoerclub de Lingerenners opgericht

Geldermalsen is een sportvereniging rijker. Wielerfanaten Barto van Soelen, Ferry Ortiz Aldana, Johan Kruger en Sebastiaan van Steenis hebben Wielertoerclub de Lingerenners opgericht. WTC de Lingerenners komt voort uit de actieve fietsgroep van het twee jaar geleden gestarte Betuws Wielercafé. De oprichters voldoen hiermee aan een in die fietsgroep gesignaleerde behoefte om meer en vaker in georganiseerd verband te fietsen.

nieuwsblad

Van links naar rechts: Johan Kruger, Barto van Soelen, Ferry Ortiz Aldana en Sebastiaan van Steenis.

Dit artikel verscheen ook in Nieuwsblad Geldermalsen.

WTC de Lingerenners heeft als doel de actieve wielersport voor recreatieve racefietsers en mountainbikers in de omgeving van Geldermalsen te bevorderen door sportiviteit en gezelligheid te combineren. De activiteitenkalender bestaat voorlopig uit twee trainingsritten op dinsdag- en donderdagavond en een weekendrit. De trainingen worden ingedeeld op basis van niveau waardoor zowel beginners als gevorderden bij WTC de Lingerenners terecht kunnen. Op termijn worden er ook langere toertochten, clinics en workshops georganiseerd.

Fietsers kunnen lid worden en daarmee deelnemen aan de trainingsritten. Als lid kunnen zij met een behoorlijke korting het wielertenue van WTC de Lingerenners aanschaffen.

De vereniging wordt ondersteund door kledingleverancier Bioracer en diverse lokaal betrokken ondernemers, waaronder wielerspeciaalzaak Bike Repair Geldermalsen, FysioTeam Geldermalsen, Gerssen & Donkersloot makelaars, Brood-en banketbakkerij Van Walderveen, Leeuwenstein Groep, Malsen sport en civiel, assurantiekantoor Ask 4 Benefits en G. van Doesburg Internationaal Transport.

WTC de Lingerenners organiseert een informatie-/lanceeravond. Daar kunnen geïnteresseerden kennis maken met de vereniging en informatie krijgen over de plannen en het programma voor het aanstaande wielerseizoen. Ook wordt het ontwerp van de clubkleding onthuld, is er paskleding aanwezig en kunnen geïnteresseerden zich direct inschrijven als lid.

De lanceeravond vindt plaats op vrijdagavond 20 februari 2015 bij Fietscrossvereniging Geldermalsen aan de Meersteeg 4f te Geldermalsen. De avond start om 19.30 uur, vanaf 19.15 uur staat de koffie klaar.

Meer informatie over de vereniging en de informatieavond is te vinden op www.wtcdelingerenners.nl. Houd ook de facebookpagina van WTC de Lingerenners en het twitteraccount @lingerenners in de gaten!