Oldstars Cycling

WTC de Lingerenners omarmt wielrennen voor ouderen!

Fietsen is enorm populair bij alle leeftijdsgroepen. Om de wielersport voor de leeftijdsgroep 55+ laagdrempelig, veilig en sportief te organiseren is WTC de Lingerenners in samenwerking met OldStars Sport Nederland een nieuwe niveaugroep (OldStars Cycling) gestart. Bij deze groep wordt vooral waarde gehecht aan gewoon gezellig wielrennen. Samen op een fysiek verantwoorde manier veilige op pad om fit en gezond te blijven. Voor deze groep is sportieve ontspanning en met anderen genieten van wielrennen belangrijk. Het gaat bij deze groep niet om zichzelf te belasten met ambitieuze doelen.

Inmiddels is er een groep van 12 enthousiaste wielrenners van start gegaan en trainen 1 of 2 keer per week op woensdagavond en vrijdagmorgen. Afgelopen week was het de tiende keer dat de groep trainde en werd er voor het eerst een afstand van 55km gefietst. Het accent tijdens deze trainingen ligt vooral op technisch veilig fietsen, actief meedoen, ontmoeten en gezelligheid! Naast beginnende wielrenners is OldStars Cycling geschikt voor oudere ervaren wielrenners en de grote groep senioren die er wat betreft niveau tussenin zit.

De instructeur/wegkapitein die de groep begeleid handelt volgens de verkeersregels en de gedragscode (basisafspraken bij het fietsen in een groep) en houdt in de gaten of de deelnemers in de groep zich hier ook aan houden. De hoofdregel is ‘Veilig samen uit, Veilig samen thuis’.

Als u geïnteresseerd bent in Gewoon Gezond Gezellig Fietsen op de racefiets in verenigingsverband en hiermee wil kennismaken dan kunt u dit laten weten door een mail te sturen naar bastiaancorbijn@gmail.com.