Over WTC de Lingerenners

Naam
Het opzetten van een wielervereniging begint, na de inventarisatie van een behoefte, met het bedenken van een passende naam. Wij hebben gekozen voor de naam Wielertoerclub de Lingerenners, afgekort WTC de Lingerenners, omdat dat het best de activiteiten van de club en de regio waarop wij ons richten weergeeft. De vereniging presenteert zich door een website, op social media zoals facebook, instagram en ook via een digitale nieuwsbrief voor leden en sponsoren waardoor wij een aantrekkelijke vereniging zijn voor sponsors.

Doelgroep
Wielertoerclub de Lingerenners, die gevestigd is in de gemeente Geldermalsen brengt de wielersport beoefenaars uit de regio samen. Met de doelstelling om een laagdrempelige vereniging te zijn die gezelligheid en sportiviteit bundelt. Dat willen we gaan bereiken door een gedreven bestuur, het organiseren van (fiets)activiteiten, clinics maar ook workshops en voorlichtingsavonden over blessurepreventie en fietsonderhoud.

De leden vormen samen een toerafdeling verdeeld in 3 verschillende klassen, ingedeeld op basis van niveau. De vereniging richt zich voorlopig op leden vanaf 16 jaar omdat de specifieke begeleiding voor jongeren nog niet aanwezig is binnen onze organisatie.

Behoefte
De vereniging is gevormd rond een vaste kern van ca. 15 tot 20 actieve fietsers ontstaan uit het Betuws Wielercafé. WTC de Lingerenners heeft gezocht naar een plek om zich te vestigen, een accommodatie met goede faciliteiten voor start van trainingen, parkeren, toilet en kantine. Wij zijn blij met de mogelijkheid en het vertrouwen van de fietscrossvereniging Geldermalsen aan de Meersteeg 4f waar vandaan wij onze trainingen mogen starten en finishen.

Doelstellingen

 • Stimuleren van sport en bewegen
 • Bundeling van sportiviteit en gezelligheid
 • Veilig en verantwoord gebruik van de weg, de sponsor is zichtbaar op het tenue!
 • Toegankelijkheid voor elk niveau voor personen vanaf 16 jaar en ouder
 • Een actieve vereniging te zijn voor leden, zowel racefietsers en mountainbikers
 • Een aantrekkelijke vereniging te zijn voor haar sponsors

Dit willen we gaan bereiken door:

 • Gedreven bestuur
 • Organiseren van fietsactiviteiten (trainingen, clinics, maar ook voorlichtingsavonden voor onderhoud, blessurepreventie, fietshoudingen en onderhoud, hartslagtrainingen, enz)
 • De vereniging gaat in de periode half maart tot oktober 3 trainingen per week,
  2  avondtrainingen waaronder 1 beginnerstraining en 1 weekendtraining organiseren.
 • Door promotie van de vereniging en het zichtbaar zijn in de samenleving, bijvoorbeeld door mee te werken / -helpen aan andere (wieler)sportinitiatieven binnen de gemeente.