Start2bike

Start2Bike is een cursus voor iedereen die graag wil beginnen met wielrennen. Deze cursus wordt door WTC de Lingerenners normaal in het voorjaar georganiseerd. Door de Corona maatregelen is dit voor het jaar 2021 nog niet ingepland kunnen worden.

De cursus is gericht op beginnende wielrenners die in een gezellige groep de basistechnieken van het wielrennen zich eigen willen maken. Daarnaast is de cursus ook zeer geschikt voor mensen die zelf al een tijdje fietsen maar graag aan hun fietstechniek willen werken. Technieken die tijdens de trainingen behandeld worden zijn onder andere remmen, schakelen, het nemen van bochten, het rijden in een groep, omgaan met obstakels, balans en klimmen en dalen.

In enkele weken werk je op de dinsdag- en donderdagavond op je eigen niveau aan je fietstechniek zodat je met een veilig en vertrouwd gevoel op pad kunt gaan. De cursus wordt gegeven door ervaren trainers van WTC de Lingerenners. Vertrek vindt om 19.00 plaats vanaf de Fietscross vereniging aan de Meersteeg 4B in Geldermalsen.

Nadat de deelnemers van Start2Bike de cursus hebben voltooid kunnen zij doorstromen naar een van de bestaande fietsgroepen van WTC de Lingerenners. Doelstelling van WTC de Lingerenners is om beoefenaars van de wielersport uit de regio samen te brengen. Zij geven hier invulling aan door een laagdrempelige vereniging te zijn die gezelligheid en sportiviteit bundelt. Meer informatie over de vereniging is te vinden op www.wtcdelingerenners.nl.

Informeren en aanmelden voor de Start2Bike cursus kan door een mail te sturen met naam en adresgegevens naar info@wtcdelingerenners.nl. Er wordt dan contact met je opgenomen en je ontvangt verdere informatie over de Start2Bike cursus.