Start2bike

Maak kennis met de wielersport.
Stap met een zeker gevoel op je racefiets en train voor je eerste toertocht. De sportieve fiets is populair. Veel mensen kopen vol enthousiasme een racefiets, maar komen er al gauw achter dat remmen, schakelen, in balans blijven en in een groep fietsen wel wat anders is dan alleen fietsen op een gewone fiets.

Maak een vliegende start en doe mee met Start2Bike op 9 April 2024 in Geldermalsen.

Samen met deskundige trainers en andere gelijkgestemde fietsers werk je aan je basistechniek. Ook is er volop aandacht voor veilig sportief fietsen. In 4 trainingen van elk ongeveer 2 uur ga je de basistechniek op de fiets verbeteren. Na Start2Bike heb je je techniek verbeterd, nieuwe fietsvrienden gemaakt en het vertrouwen en de techniek om zelf lekker te gaan fietsen in een groep bij WTC de Lingerenners.

Voor wie?
Ben je pas begonnen met wielrennen of zit je al wat langer op de fiets, maar heb je nog niet eerder een training gevolgd? Volg dan dit voorjaar de Start2Bike-trainingen bij WTC de Lingernners in Geldermalsen.

  • Data: dinsdag 9, 16, 23 en 30 april.
  • Tijd: 18:30 tot 20:30
  • Startlocatie: FCV Geldermalsen, Meersteeg 4F, Geldermalsen
  • Deelnamekosten: gratis voor 4 trainingen
  • Wat neem je mee: racefiets, helm, voldoende drinken

Inschrijven.
Ook enthousiast geworden? Schrijf je dan snel in via een mail naar info@wtcdelingerenners.nl. De inschrijving is open vanaf heden.

Dit leer je.
Goed schakelen en remmen, klimmen en afdalen, bochten nemen, veilig in een groep fietsen, etc. Na de cursus kan je veilig aan je fietsconditie gaan werken en ben je klaar voor een toertocht van 50 kilometer.

Deskundige trainers.
Alle trainers van Start2Bike hebben een speciale opleiding gevolgd. Ze brengen je op een sfeervolle en verantwoorde manier alle kneepjes van het wielrennen bij.

Over Start2Bike
Start2Bike is een initiatief van wielersportbond NTFU (Nederlandse Toer Fiets Unie). Wielerverenigingen die bij de NTFU zijn aangesloten en fietsenwinkels organiseren de Start2Bike-techniektrainingen in een reeks van 4 dagdelen op verschillende locaties in heel Nederland. Ook in Geldermalsen.