Drukbezochte eerste ALV

Woensdag 29 april vond de eerste Algemene Leden Vergadering plaats van WTC de Lingerenners. Voor een totaal van 53 mannen en vrouwen zijn er verscheidene zaken besproken en is de kleding van de eerste bestelronde uitgereikt.

De officiële notulen staan online.

Nadat de penningmeester de financiële resultaten tot nu toe had gepresenteerd, werd er een voorstel gepresenteerd om de prijs van de verplichte startset (korte broek en shirt met korte mouwen) per 1 juni 2015 te verhogen van 42,50 euro naar 55 euro. Na het bereiken van 80 leden is er geen lage drempel meer nodig, en om niet ten onder te gaan aan ons eigen succes is het beter om de prijs te verhogen. Dit voorstel is aangenomen.

Daarnaast is ook de kascommissie en toercommissie officieel benoemd. Voor de kascommissie hebben zich twee vrijwilligers aangemeld, namelijk:

  • Marc Evers
  • Kristian Swart

Voor de toercommisie hebben de volgende vrijwilligers zich aangemeld:

  • Roelof van Verseveld
  • Olivier Vollemans
  • Kees van Arkel
  • Rob Tardijn
  • Jan Vermeulen

Hartelijk dank voor het aanmelden en veel succes en plezier met de uitvoer!

Na het vaststellen van de clubregels en de bestuurstermijnen is er door sponsor FYSIOteam Geldermalsen een presentatie gegeven over het nieuwe aanbod van bikefitting / analyse / inspanningstest. Leden die interesse hebben kunnen een keuze maken uit het ruime aanbod en krijgen bovendien 15% korting! We zijn heel blij met deze samenwerking.

Voordat we door gingen met de volgende agendapunten was er een pauze met appeltaart van Van Walderveen, de echte bakker.

Een belangrijk volgend agendapunt, het NTFU lidmaatschap. Door iedereen werd een lidmaatschap als een positieve toevoeging ervaren, daarom gaan we per 1 januari 2016 als vereniging lid worden bij de NTFU. Verdere details hierover worden later bekend gemaakt.

Een ander zeer belangrijk onderdeel van de ledenvergadering, was de evaluatie van de ritten die tot dan toe gereden zijn. Over het algemeen worden de ritten en begeleiding als zeer positief ervaren, toch werd er door de penningmeester extra aandacht gevraagd voor de clubregels. Vooral het veiligheidsaspect werd extra onder de aandacht gebracht, maar ook het rekening houden met alle niveaus binnen een groep.

Tot slot werd er gesproken over het toevoegen van een techniek training voor elk niveau elke twee weken op woensdagavond en een extra snelheidsgroep voor de trainingsritten. Hiervoor zijn echter wel vrijwilligers nodig om de groep te begeleiden. De oproep hiervoor is gedaan en we horen graag wie het leuk zou vinden om dit te doen. Schroom niet om contact op te nemen. Daarnaast is er een voorstel gedaan om 1 keer per maand een langere rit naast de bestaande ritten te plannen, van 130-150 km. Zie voor de planning hiervan de activiteitenkalender. Ook is er een Bike Repair Geldermalsen servicekaart geintroduceerd, voor 25 euro krijg je 6 x controle en bijstellen van remmen en schakelgroep. Op digitaal gebied is er per vandaag een forum aanwezig, waar leden met elkaar in contact kunnen komen voor ritafspraken, toertochten, evenementen en dergelijke.

Na de vergadering heeft iedereen zijn kleding bestelling kunnen afhalen, leden die niet aanwezig waren ontvangen een e-mail met instructies hoe ze alsnog aan hun kleding kunnen komen.

De officiële notulen staan online.

ALV-april_2015