De kou trotseren tijdens de jaarlijkse Snerttocht!

Op zondagochtend 8 januari verzamelden de leden van WTC de Lingerenners zich bij De Pluk te Geldermalsen. Het was koud en mistig, maar dat weerhield de leden er niet van om de jaarlijkse Snerttocht te rijden. De Snerttocht is een traditie in wording waarbij er een lange rit wordt gemaakt door de winterse omgeving, om vervolgens te eindigen met een gevulde kop snert in het clubhuis van de fietscrossvereniging.

Om half 10 vertrokken de eerste groep wielrenners richting het zuiden van het pittoreske Noord-Brabant, waar het parcours zich doorheen zou slingeren. De tocht bevatte voor iedere versnelling een passende afstand en voerde de deelnemers langs pittoreske dorpjes, uitgestrekte weilanden en door de bossen van de Loonse en Drunense duinen. Onderweg waren er geen stops gepland, het tempo lag dan ook hoog!

Na een lange en koude tocht keerden de deelnemers terug bij het clubhuis. Daar werden ze verwelkomd door de leden die hadden deelgenomen aan de andere afstanden. De wielrenners konden zich opwarmen bij de verwarming en genieten van de geur van de heerlijke snert die in grote pannen op het vuur stond te pruttelen.

Na het eten werd er nog lang nagepraat over de tocht. Er werden verhalen uitgewisseld over mooie momenten onderweg en er werd gelachen om de grappige situaties die waren ontstaan. Het was een geslaagde dag voor de WTC de Lingerenners Snerttocht!