Clinics fietsvaardigheid bij WTC de Lingerenners

WTC de Lingerenners is sinds de start enkele maanden geleden hard gegroeid, inmiddels tellen we meer dan 86 leden. Door de meeste leden wordt er op de 2 doordeweekse avonden en op zondag gefietst maar er zijn ook een aantal leden die we nog niet hebben mogen begroeten. Binnen WTC de Lingerenners zien we zowel wielrenners die al jaren fietsen als relatieve beginners. Om startende wielrenners veilig en verantwoord op weg te helpen, willen we voor de zomer nog een 3-tal fietsvaardigheids clinics aanbieden.

start2bike1

Voor beginners

Van een aantal leden is bekent dat ze pas geleden gestart zijn met racefietsen. Misschien heb je wel net in je enthousiasme een racefiets gekocht maar kom je er al gauw achter dat remmen, schakelen en in balans blijven op zo’n fiets wel wat anders is dan op een gewone fiets. Of heb je vragen over hoe je het beste bochten kunt nemen, afdaalt of hoe je die ene heuvel overwint. Ook is voor veel beginnende wielrenners het rijden in groepen een uitdaging. Weet je niet hoe je moet beginnen of kun je wel wat hulp gebruiken? Wij gaan je op weg helpen met een laagdrempelig trainingsprogramma waarbij je in 3 trainingen meer controle over je fiets krijgt.

Maar ook voor gevorderden

Fiets je al langer? Ook dan kan het nuttig zijn om je technische vaardigheden te verbeteren. Je zult de eerste wielrenner niet zijn die zichzelf de verkeerde techniek heeft aangeleerd. Of je hebt weinig in groepen gereden en kunt wel wat fietsvaardigheid gebruiken hoe je dat het beste aanpakt. Spelenderwijs pik je tijdens de clinics de juiste technieken op zodat je goed kunt meekomen in de groepsritten.

Instructeurs

Inmiddels is door Johan Kruger de instructeurs cursus Start2Bike van de NTFU gevolgd. Samen met Wilco van Beusekom gaat hij je in 3 woensdag avonden de basisvaardigheden van het racefietsen aanleren.

Clinics

De opzet van de clinics is simpel: in 3 lessen van ongeveer 2 1/2 uur leer je basisvaardigheden als remmen, schakelen, in een groep rijden, klimmen, dalen, bochtentechniek en nog veel meer. We starten iedere clinic met een uur om de techniek te oefenen. Aansluitend rijden we een korte tocht van een uur waarin het geleerde gelijk in de praktijk gebracht kan worden.

Tijd en plaats

De clinics gaan gegeven worden op woensdag 3 juni, woensdag 17 juni en woensdag 1 juli van 19:00 uur tot 21:30 uur. De plaats waar we de clinics gegeven gaan worden hoor je nadat je je hebt ingeschreven.start2bike2

Aanmelden

Is je interesse gewekt? Schrijf je dan snel in door een mail te sturen naar johankruger@solcon.nl . Aanmelden is noodzakelijk zodat we weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen. Ook vragen kun je via de mail stellen.