Jan Vermeulen Classic 2018

Jan Vermeulen Classic – Een zonovergoten eerbetoon aan Jan!

Op zondag 22 april gaf Barto het startschot voor de tweede editie van de Jan Vermeulen Classic. Alvorens de 42 Lingerenners van start gingen stond Barto even stil bij de tocht die Jan zo graag organiseerde omdat de route, dicht bij huis, door een mooie afwisselende omgeving loopt. Helaas is Jan na een noodlottig fiets ongeval in 2017 overleden en als eerbetoon wordt de naar hem genoemde fietstocht jaarlijks gereden.

Met een gezond gespannen gevoel gaan we van start in 3 niveau groepen, de A en B groep rijden 140 km en de C groep rijdt 120km. De wegkapiteins Rob, Ivo en Marius hebben met de groep inmiddels de nodige afspraken gemaakt en zo vertrekt het Lingerenners peloton met in de bezemwagen Andre en Bas via het kersengebied van Lienden richting Rhenen. Na de Grebbenberg te zijn afgedaald wordt de route vervolgd langs de Blauwe Kamer en Wageningen richting Renkum. Natuurlijk wordt de klim over de Italiaanseweg genomen waar iedereen probeert het eerste boven te zijn voor de eerste punten van het bergklassement.

Jammer dat Wim-Jaap onderuit ging, waar hij naar eigen zeggen een gekrenkt ego aan over hield. Na twee keer het verkeersplein rond de A50 te zijn gepasseerd, waar je nooit goed weet hoe je veilig richting Heelsum moet fietsen komen we aan bij de eerste en laatste koffiestop in Eethuys Airborne, bekend bij veel wielrenners die regelmatig een toertocht rijden. Helaas was er voor de C groep geen appeltaart meer en moest er 30 minuten worden gewacht op lauwe koffie.

Na een discussie met een echtpaar dat ons aanhoorde op het terras, wij moesten niet zo negatief zijn, stapte iedereen weer vrolijk op de fiets met de ultieme tip: ‘geniet zo veel je kan, kijk om je heen en geniet nog meer’. De route ging naar Bennekom en door de polder van Wageningen weer terug naar de Grebbenberg, alleen nu bergop. Toch een venijnig klimmetje!

Bergaf naar Rhenen en via het glooiende Achterberg naar de Defensieweg wat toch altijd een klein kuitenbijtertje is. De A en B groep pakken nog even de Amerongseberg en gaan via Elst en Rhenen terug naar Geldermalsen terwijl de C groep besluit om via het pondje Amerongen – Eck en Wiel terug te rijden naar Geldermalsen.

Aangekomen bij het clubhuis staan de frisdranken en biertjes heerlijk koud te wachten op alle dorstige Lingerenners en worden we verwend met heerlijk snacks en ovenverse pinda’s. Het was een fantastische dag, een fietsdag die Jan Vermeulen zo lief had! We proosten op Jan en het leven met mooie wielerbelevenissen, zittend op een zonovergoten terras!