Zeer geslaagde Lingerenners Native Time Trial

Klik hier om de foto’s te downloaden!

Op zondag 11 juni 2017 werd voor de tweede maal de Lingerenners Native Time Trial 9 km verreden. Het weer was perfect. Het was droog, niet al te warm en er stond een fijn windje. Al vroeg in de ochtend waren de leden van de evenementencommissie in de weer om het parcours gereed te maken. De steentjes werden uit de bochten geveegd en de dranghekken geplaatst, alles om het parcours zo veilig mogelijk te maken. Om 08:30 arriveerden de eerste deelnemers.
Nieuw tijdens deze editie was de mogelijkheid om naast de solorit ook een koppelrit te rijden. Daar werd gretig gebruik van gemaakt. Na de 19 soloritten zijn ook nog 8 koppelritten verreden.
Ferry mocht het spits afbijten op het 9 kilometer lange parcours en hij ging er dan om klokslag 09:00 als een haas vandoor om een scherpe tijd neer te zetten. Elke 2 minuten vertrok een volgende renner totdat iedereen onderweg was. Ondertussen hadden de eerste renners al een knappe tijd neergezet dus de mensen die nog moesten fietsen wisten wat hen te wachten stond. Nadat iedereen over de finish was gekomen werd er een korte pauze ingelast om even de benen rust te geven. Ondertussen was de eindstand van de soloritten bekend en was als volgt:

 

Dennis en Thomas hebben het voor elkaar gekregen om exact dezelfde tijd op de klok te zetten. En wat voor tijd; ruim 30 seconden sneller dan de snelste tijd van Han van vorig jaar! Een gemiddelde van boven de 40 km/u!

Nadat iedereen zijn adem weer had gevonden gingen de koppelritten van start. Door met 2 mensen tegelijk te fietsen en waar mogelijk ‘kop over kop’ te fietsen is er de mogelijkheid om ook delen uit de wind te fietsen waardoor er meer energie overblijft. Daardoor zouden de tijden nog scherper moeten worden gezet. En dat gebeurde ook. Iedereen reed in zijn koppelrit minimaal 10 seconden sneller dan in zijn of haar solorit. Nadat de 8 koppels het parcours verreden hadden konden we de volgende eindstand opmaken:

 Zoals te zien zijn er enorm snelle tijden neergezet. Bij Bas en André moet opgemerkt worden dat deze behoorlijke last hebben gehad van een boze vrachtwagenchauffeur met een kapot richtingsgevoel. Deze was op het parcours aan het keren, waardoor het koppel Bas/Andre moest stoppen en daarmee veel tijd hebben verloren. Ze hebben mij al laten weten volgend jaar weer mee te doen en dan absoluut een gooi te doen naar de eindoverwinning.
Al met al kan worden teruggekeken op een zeer geslaagde tijdrit. Het weer zat mee en de sfeer was uitstekend. Iedereen heeft zijn steentje bij gedragen aan dit resultaat. Volgend jaar gaan we er zeker weer een fantastisch evenement van maken.
Door een aantal topfotografen zijn er veel actiefoto’s gemaakt welke binnenkort beschikbaar komen als download op onze website.

Namens de evenementencommissie,
Wim-Jaap