Nieuwsbrief januari 2020

In deze nieuwsbrief:
7 februari Algemene Ledenvergadering
Nieuwe penningmeester gevraagd
Nieuwjaarstocht 12 januari jl.
Save the date: 21 maart Lingerenners Lustrum Feest!!!

Vrijdag 7 februari Algemene Ledenvergadering
Het bestuur van WTC de Lingerenners nodigt je van harte uit voor de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Deze vindt plaats op vrijdag 7 februari 2020 in het clubgebouw van FCV Geldermalsen, Meersteeg 4 te Geldermalsen. De aanvang van de vergadering is 19.30 uur. Je bent welkom vanaf 19.15 uur.

Je kunt o.a. leuke prijzen winnen met de quiz petje op petje af. Onze clubkleding krijgt weer de aandacht. De bekende onderwerpen als de financiën, terugblik op afgelopen seizoen, vooruitkijken op het komende seizoen en de evenementencommissie passeren weer de finishlijn.

WTC de Lingerenners zoekt een nieuwe penningmeester

Na 5 jaar heel veel voor de vereniging betekend te hebben, gaat Ferry zijn taak van penningmeester neerleggen. Ben jij iemand met een brede blik, frisse ideeën en financiële ervaring? Wil je een bijdrage leveren aan het verder richting geven aan de ontwikkeling van onze vereniging? Herken je jezelf in de omschrijving en heb je zin in een uitdaging? Geef dit dan door aan een van de bestuursleden!

Als penningmeester ben je verantwoordelijk voor het (meerjarig) financieel beleid van de vereniging en zorg je voor het beheer van de financiën. De taak van penningmeester kost je 1 à 2 uur per maand. In december en januari iets meer en de andere maanden wat minder.

Voor meer informatie over wat de functie van penningmeester precies inhoudt, kun je contact opnemen met Ferry.

Nieuwjaarstocht 12 januari

Na een geslaagde 1e editie bij de start van 2019, heeft de Lingerenners evenementencommissie ervoor gekozen om ook in 2020 weer gezamenlijk te starten in en om Tricht. En dat is gelukt…..

Na de eerste aankondiging stroomden de aanmeldingen binnen en uiteindelijk stonden er op deze koude zondagmorgen ruim 40 Lingerenners klaar op het parkeerterrein van V.V. Tricht. De groepen werden vakkundig door Tjeu aangekondigd en verdeeld.

Kees van den Tempel nam de ATB-modderroute voor zijn rekening met een afstand tussen de 22 en 35 km in en rond de mooie Mariënwaerdt. Ondanks dat het de dagen vooraf niet echt droog is geweest, kwam iedereen zonder veel problemen weer terug. Niet geheel fris maar dat kon de pret niet drukken.

Tjeu dacht, mij niet gezien in deze Betuwse modder en nam een groep ATB-renners mee voor een verrassingsronde. Veilig rijdend op verharde ondergrond en na Asperen gezien te hebben, kwamen ze netjes terug met 44 km op de teller.

Rob was zo vriendelijk om voor de AB-renners weer een mooie route samen te stellen en ging, gezien de stevig windkracht (4-5) uit het westen, richting Meerkerk en Hoornaar op de racefiets. Rob kwam met een uitgedund peloton terug in Tricht. Enkele leden hadden na de tocht direct gekozen voor de warme douche thuis. Vanwege een lekke band hadden we nl. een “extra” stop van 15 minuten en dat was niet echt warm. De overige ‘Die Hards’ deden zich tegoed aan de warme soep bij de kachel in Tricht, heerlijk.

Daarnaast hadden we ook nog een hele mooie C-groep. Hiervoor had Ivo een route van 54km bedacht, welke via Buurmalsen, Beesd richting Asperen ging. Ook deze groep hield het ondanks de mooie start van de dag niet geheel droog en kwam koud en zeiknat terug bij de Hoenderik. Gelukkig had de eigenaar van de Hoenderik ervoor gekozen om de houtkachel flink op te stoken en dit was de perfecte locatie om met elkaar weer op temperatuur te komen en heerlijk te genieten van de groente en/of tomatensoep met brood. Natuurlijk kon het broodje kroket, op verzoek van Kees, niet ontbreken en die waren er dan ook meer dan voldoende!

Ondanks de koude en natte start van 2020, hebben we veel positieve reacties ontvangen over deze mooie nieuwjaarstocht. Dat beloofd een fantastisch mooi fietsjaar te worden met alle Lingerenners.

Namens de heren van de evenementencommissie; ‘Bedankt voor jullie komst en enthousiaste reacties’. En ja, als er dames zijn die zich graag met ons willen bemoeien! Dan kijken wij uit naar jullie reacties!

Tjeu, Ernst, Gert-Jan, Andre, Kees en Ivo

21 maart het Lingerenners Lustrum Feest

Het programma volgt nog maar blok deze avond alvast vrij in je agenda !