Cursus Wegkapitein

Veilig op de racefiets.

Fietsen is hot! Inmiddels bestaat WTC de Lingerenners uit een kleine 130 leden. Goede begeleiding is daarom van groot belang. Zaterdag 28 oktober volgde een tweede groep van 12 leden de cursus Wegkapitein van de NTFU met als doel de diverse niveau- groepen van de vereniging op een veilige en plezierige manier te begeleiden. De focus ligt hierbij vooral op het handhaven van de verkeersregels en de gedragscode die is opgesteld door de Wieleracademie! De dagcursus bestond uit een theorie- en praktijkgedeelte waarbij de cursisten door een docent van de Wieleracademie werden gecoacht.

WTC de Lingerenners beseft dat het opleiden van kader een belangrijke verantwoordelijkheid is om het imago van het wielrennen, waarbij gebruik gemaakt wordt van de openbare weg, een positieve impuls te geven.

Alle cursisten ontvangen binnenkort het certificaat Wegkapitein van de Wieleracademie.

Veel Lingerenners stappen in de winterperiode over van de racefiets naar de mountainbike en doen mee aan diverse veldtoertochten die overal in Nederland worden georganiseerd. Een aantal “bikkels” blijven, als het weer het toelaat, veilig doorfietsen op de racefiets.